1 rövidkaraj,egy ugyanolyan hosszú kolbász,só,bors,őrölt kömény,1 fej hagyma,7-8 gerezd fokhagyma,Elkészítés: A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. Onnét kivéve zsírra kenem be, és a karajba dugom. A karajt körben megsózom és megszórom köménymaggal. Tepsibe teszem, két kanál zsírt és egy deci vizet teszek alá, beledobok egy fej kettévágott hagymát és a tisztított fokhagymagerezdeket, majd alufóliával letakarva a forró sütőbe tolom. Fél óra múlva leveszem a fóliát és a pecsenyelével gyakran locsolva szép pirosra sütöm. A zsírból kivéve hideg helyre teszem, majd pár óra múlva vékonyan felszeletelem.
1 rövidkaraj,egy ugyanolyan hosszú kolbász,só,bors,őrölt kömény,1 fej hagyma,7-8 gerezd fokhagyma,Elkészítés: A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. Onnét kivéve zsírra kenem be, és a karajba dugom. A karajt körben megsózom és megszórom köménymaggal. Tepsibe teszem, két kanál zsírt és egy deci vizet teszek alá, beledobok egy fej kettévágott hagymát és a tisztított fokhagymagerezdeket, majd alufóliával letakarva a forró sütőbe tolom. Fél óra múlva leveszem a fóliát és a pecsenyelével gyakran locsolva szép pirosra sütöm. A zsírból kivéve hideg helyre teszem, majd pár óra múlva vékonyan felszeletelem.
A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk másho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű
Úgy tisztítjuk meg a gombát, hogy el ne törjön. Rakjuk száraz bádogtepsibe, majd töltsük meg a juhtúróval. Még ízletesebb ha a túróhoz, apróra vágott újhagymát, petrezselymet is ka...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt, a hagymát, a főtt tojásokat ledarálom vagy összeaprítom és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű