menu

Családireceptkönyv.hu

Dödölle


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg krumpli,25 dkg liszt,4 kanál zsír,1-2 fej hagyma,só,2,5 dl tejföl,

Elkészítés:


Elkészítése: Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbra is főni tudjon), lassan beleöntünk kb. 0,25 kg búzalisztet, közben (egy erősebb) fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani. Egy-két fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk, piros paprikával megszórjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből, majd görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük ( figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz), a maradék hagymát rászedjük, és lassú tűzön, inkább szárítva - mindkét oldalán, piros, ropogósra sütjük. Frissen, forrón, tejfölözve tálaljuk, de a maradék hidegen, vagy újra felmelegítve is finom.

Dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós penne tejszínnel
Lecsós penne tejszínnel

A paprikákat vágjuk négyfelé, magozzuk ki, a húsukat csíkozzuk fel. A meghámozott hagymát és a bacont aprítsuk fel. 2. A pennét főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolás...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Tökéletes, abbahagyhatatlan fánkok forró olaj nélkül
Tökéletes, abbahagyhatatlan fánkok forró olaj nélkül

Fánk 1.Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Baconös, krémsajtos spagetti
Baconös, krémsajtos spagetti

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor al dente, kapcsoljuk le a lángot, tegyünk félre egy bögrényi főzővizet, majd szűrjük le. Amíg fő a tészta, egy kis olívaolajon pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Sült paradicsomos-ricottás cannelloni
Sült paradicsomos-ricottás cannelloni

1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk