:1kg édes káposzta, 80dkg sertés oldalas, 15dkg sárgarépa, 10dkg petrezselyemgyökér, 15dkg vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 2dl fehérbor, só, 10dkg főtt császárszalonna, 1 csomó petrezselyem, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál ecet.
A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk.Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon sütni kezdjük. Saját zsírjával locsolgatjuk(kb.30perc) Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát a vöröshagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk. 30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjük, tetejére petrezselymet szórunk.
Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktában felteszem főni a csülköt a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor puhára főtt sütőtálba teszem és meggrillezem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. 2. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és leres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A tepsit kikenjük a sertészsírral - A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. - A savanyú káposztát alaposan kifa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz