1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
A tésztához: 1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. 2. Ezután a tésztát lis...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűCsiga A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük fél órát, nyújtjuk Nagy kockákra vágjuk, és megsodorjuk csigakészítőn csigának. Kocka, csík: Abba teszek egy kis vizet is, hogy kb 8...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúr csipked
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. A csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű