.80 dkg főtt át tört krumpli,30 dkg liszt.1 db tojás,2 evőkanál zsír,25-30 dkg zsemlye morzsa,30 dkg darált mák,porcukor,
a krumplit a lisztel tojással össze gyúrom,a tésztából hosszabb kerek csikókat sodrok,mit k.b. 2 cm es darabokra vágok,tenyeremben meg sodrom,és sós forrásban lévő vízben ki főzöm,és hideg vízbe szedem jól át öblittem és le csepegtettem,közben a zsemlye morzsát a zsírban meg pirittom,bele teszem a le csöppögöt nudlit,mákkal és porcukorral meg szórva tálalom, A
a lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzsal...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Könnyű1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a sz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat, majd a többit is összekeverem. Jól átgyúrom, rudat formázok belőle és 12 részre vágom. Lapos, kerek cipókká formálom. 20 percig kelesztem, majd 6-8 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húsos raguhoz a darált húst egy kevés olajon, jó forró edényben elkezdjük lepirítani. Ha a hús kifehéredett, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megszórjuk a fűszerekkel. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz