.30 dkg búzadara,3 db tojás.4,5 dl tej,10 dkg mazsola,ízlés szerint cukor, 10 dkg zsír vagy vaj,só,porcukor,lekvár.
A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsírt vagy vajat öntsd bele a masszát, és egy lapáttal folyamatosan kevergesd, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptben megadott mennyiség kb. 25×35 cm-es tepsihez elegendő. Ebből 8 fő számára készíthetsz nagyon finom bolognai lasagnét. Készítsd el a bolognai szószt. Ennek a főzése ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes