1 kg marhalábszár,1 nagy fej hagyma,2 gerezd 40 dkg friss paradicsom,1 dl vörösbor,1 rúd fahéj,1 teáskanál cukor,só, bors, citromlé, narancshéj, szerecsendió,legalább fél kiló apró hagyma
Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirítani, annyi levet enged, hogy főni fog benne, nem pirulni.A lábosban maradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén adjuk hozzá a fokhagymát és a narancshéjat. Tegyük vissza rá a húst és az összes többi hozzávalót. A paradicsom savasságától függően adjunk hozzá cukrot vagy citromlevet. Kis lángon, a levét pótolva ha elfőné, főzzük kb. 1,5 órát.Időnként kóstoljuk meg a szaftját, és ha kezd kiérződni a fahéj, vegyük ki belőle.Mialatt a hús fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe az egészben hagyott apró hagymákat. Addig kavargassuk, rázzuk, amíg minden oldalról színt kapnak.
A hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel leforrázzuk, és kockákra vágjuk. Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű