4 db rozscipó,2 dl tejszín,tárkony,só,40 dkg vegyes zöldség,olaj,70 dkg csirke mell.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy kevés olajon addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, s rövid ideig együtt pároljuk,sóval, ételízesítővel megszórjuk, majd felengedjük vízzel, és egy órán keresztül takarékon főzzük. Ezután tejszínnel sűrítjük, a végén pedig tárkonnyal ízesítjük, és összeforraljuk. Majd adagonként egy-egy kettévágott, kivájt cipóba merjük, és gyorsan tálaljuk, nehogy a kenyér megigya a levét.
A sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a sárgabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kb. 1 liter sóval és fehérborssal ízesített vízben félig megfőzzük. hozzáadjuk a kukoricát és a borsót a levével együtt, ha megfőtt hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tököt meghámozzuk, magját kiszedjük és felkockázzuk. ◾️A hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk. ◾️Ha megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott tököt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűNagyon vékonyra felszeleteljük a hagymát, olvasztott vajon jól megpirítjuk. Szórjuk meg liszttel, keverjük össze, pirítsuk még 1-2 percig. Öntsük fel 2,5 l hideg vízzel, jól ke...
Elkészítési idő: 40-50 prc Nehézség: Közepes