400g penne tészta
25 dkg bacon
3 gerezd fokhagyma
tejszín
10 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj
Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a tésztát olajos-sós vízben készre főzzük, majd összekeverjük a szósszal. Majd tányérokra halmozzuk és kevés petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
gépsonkával is jó apró darabokra vágva
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 2 részre vágjuk, vékonyra nyújtjuk, felforrósított teflonserpenyőben pár perc alatt megsütjük. (amikor elkezd hólyagosodni, akkor kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az üvegtésztát leforrázzuk, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük. 2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit összetördelés nélkül megfőzzük, leszűrjük és egy kevés (2 dkg) olvasztott vajjal összekeverjük, forró víz felett melegen tartjuk. A hagymát apróra vágjuk és a megolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű