30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 2 teáskanál sütőpor | 4 dkg vaj/margarin | 1 evőkanál barna nádcukor | 1 tojás + 1 a kenéshez | 17 dkg natúr joghurt | 10 dkg mogyorókrém vagy mogyoróvaj | banán, áfonya, eper a díszítéshez
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vajat/margarint robotgéppel felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőporos lisztet és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
2. Kissé lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd 5-6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180 ºC-os sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.
4. Ha langyosra hűlt, félbevágjuk, megkenjük mogyorókrémmel vagy mogyoróvajjal. Banánkarikából és áfonyából szemeket, eperszeletekből csőrt és szárnyakat készítünk a baglyoknak.
KALÓRIA: 276 KCAL/DARAB
A tészta: A 2 dkg élesztőt megfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet elmorzsolod a rámával (inkább vajjal), utána egy kis lyukba beleteszed az összes többi hozzávalót, és ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, felét a tepsi aljára terítjük, rátesszük a tölteléket, majd a másik felét ráborítjuk. 2. Villával jól megszurkáljuk, majd tojás fehérjével megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKeverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást. Lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a többi hozzávalót. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy a tészta el...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű