2,5 dl hideg kávé
2 evőkanál whisky szirup (a whisky szirup hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
1 evőkanál whisky tört jég
kókusztejszín hab (a kókusztejszín hab hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
őrölt fahéj
Hozzávalók a whisky sziruphoz:
1 csésze barnacukor (1 csésze=20 dkg)
1 teáskanál vanília kivonat
fél csésze whisky (1 csésze=2,5 dl)
negyed csésze víz
Hozzávalók a kókusztejszín habhoz:
2 evőkanál porcukor
1 konzerv kókusztej
A szirup hozzávalóit – a vanília kivonatot kivéve – tegyük egy kisebb lábosba és melegítsük fel. Akkor jó, ha a cukor már teljesen elolvadt és apró buborékok kezdenek látszódni benne. Innentől kezdve 1-2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
A lehűtött konzerv kókusztejet vegyük ki a hűtőből, a húsos részét tegyük egy tálba és gépi habverővel verjünk belőle habot. Adjuk hozzá a cukrot, aztán tegyük hűtőbe addig, míg a kávé elkészül.
Egy poharat töltsünk meg jéggel. Öntsük rá a kávét, a whisky szirupot, és alaposan keverjük össze. A tetejére adagoljuk rá a kókuszhabot, végül pedig szórjuk meg az egészet fahéjjal.
A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz Y pohárba és a shakerbe koktéljeget szedünk. A shakerbe belemérjük a tequilát, Cointreaut, citromlevet és összerázzuk. A pohárból kiöntjük a jeget, és sóval crustázzuk. Végül...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű