menu

Családireceptkönyv.hu

18db kifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.
Jó étvágyat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pupusas
Pupusas

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máglyarakás
Máglyarakás

Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket. 2 A...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Cukkinis spagetti
Cukkinis spagetti

Feltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-gombás gnocchi
Csirkés-gombás gnocchi

Felteszünk vizet a gnocchinak, mikor forr, beletesszük a tésztát, és pár perc múlva már le is szűrjük. A csirkét apróra felkockázzuk, olívaolajon elkezdjük sütni, miko...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk