300 g búzaliszt (BL55)
4 g só
13 g élesztő (friss)
2 g kristálycukor
30 ml étolaj
150 ml tej (2,8%-os)
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
Ha megkelt, kivesszük a tésztát a tálból, 5-6 darabra osztjuk, és kis gombóccá virgoljuk őket.
Mindegyik gombócból egy kört, vagy háromszöget nyújtunk.
A kör alsó részének közepét kissé megnyújtjuk a tésztát és így tekerjük fel.
Egy lisztezett tálcára rakjuk a kifliket, és hagyjuk kb 40 percig kelni.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és egy kiskanál cukrot szórunk a vízbe. Szebb lesz így a kiflink színe, de az ízükön ez nem változtat. A kifliket egyenként a gyöngyöző vízbe rakjuk, és a szedőlapáttal a víz alá nyomjuk. Lassan 6-ig számolunk és a szedőlapáttal nagyon óvatosan kiemeljük a vízből a kiflit, amely láthatóan megdagadt, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Sütés közben már csak kb 10 %-ot nő a kifli.
A tetejét tetszés szerint lehet sóval vagy magokkal ízesíteni.
A kifliket előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük, és 200 C fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
A tésztát kifőzzük, leszűrve félretesszük. A zöldségkeveréket kevés vajon, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt roppanósra pároljuk. A spenótot szintén kevés zsiradékon megfonnya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűTedd fel főni a vizet a tésztának. Minimális olajon süsd át kissé a marhahúst. Miután elfőtt a leve és barnás színt kapott, add hozzá a felaprított hagymát (fordított sorrendben a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (besame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű