menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök pékné módra


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A csülök főzéshez

2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 kg sertés csülök - hátsó
15 szem feketebors (egész)
1 evőkanál só
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
Sütéshez

2 kg burgonya
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
majoránna
feketebors (őrölt)
fehérbors (őrölt)

5 evőkanál sertészsír
500 ml sör - világos

Elkészítés:


1.A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük.
2.A csülköt egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A hagymákat, és a fűszereket betesszük a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főzzük lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik.
3.Ekkor kivesszük a vízből, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Vigyázat forró!
4.A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, az egyiket fokhagymanyomón átnyomjuk. A másikat gerezdekben hagyjuk.
5.A húst fűszerezzük az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával.
6.A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.
7.Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütjük. Kb. 1-1,5 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaljuk.

Csülök pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füszeres csülök pataki tàlba
Füszeres csülök pataki tàlba

A pácnak a hozzávalóit tegyük egy tálba a hagymát,fokhagymát kockázzuk bele,rakjuk bele a megtisztított csülköt,légmentesen zárjuk le,és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap a pata...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmöt és a csülköt lehetőleg még a hentesnél daraboltassuk fel. Alaposan mossuk meg, az esetlegesen rajta maradt sertéket, szőröket égessük le. Ehhez egy gázrózsa vagy ennek hi...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fügelekvárral sült sertéscomb
Fügelekvárral sült sertéscomb

A sült húshoz 1. A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit h...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos  húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk