menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis pöfeteg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukor
15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
6 dkg vaj
2 közepes tojás
1/2 csomag sütőpor
porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:


Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. (Nekem pont elég volt pihenni közben kicsit, ez is a recept előnye!!!! ?)

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük porcukorban, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben nőni fognak kicsit!

Az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Tovább sütni nem célszerű, mert kiszárad! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárdulhasson a külseje, és kellemesen ropogós legyen, de belül megmaradjon finom puhának!

Csokis pöfeteg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Georgina
Almás süti
Almás süti

A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a mézet és a tejfölt. 2 lapot sütünk belőle. Krém: A reszel...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fakanalas sütemény
Fakanalas sütemény

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Liszt és cukormentes nasi
Liszt és cukormentes nasi

5 tojásfehérjét kemény habbá verünk,majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját,3 ek kakaóport és az édesítőt.Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük,és megsütjük. 3 dl tejszínt habbá v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Almás zabpehelykeksz
Almás zabpehelykeksz

készítés Az almákat megmossuk, meghámozzuk és belereszeljük egy tálba. Beleütünk egy tojást, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a zabpehely lisztet, és fakanállal az egészet alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk