70-80 dkg liszt
3 dl tej
1 cs friss élesztő
2 db tojás
7-10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
25-30 dkg cukrozott darált dió
esetleg mazsola
1 dl olaj
3 dl cukros tejben felfuttatok egy kocka élesztőt. Kb. 70-80 dkg (sosem mérek) lisztet tálba öntök, pici só, 5-6 evőkanál cukor, 2 tojás, 7-10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja megy rá, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát dagasztok. A tejet mindig apránként öntöm csak hozzá, ahogy felveszi a tészta. Meglisztezem és hagyom kelni. Ha megkelt, akkor egy magas falú tepsit kivajazok, egy tálkába vagy pohárba kb 1 dl olajat öntök. Majd egy evőkanállal galuskákat szaggatok belőle, közben minden galuska előtt az olajba mártom a kanalat. Szépen a tepsibe sorolom őket. Amikor megvan egy sor, akkor cukrozott dióval gazdagon megszórom. Ezután jöhet a következő réteg, amíg a tészta el nem fogy, és mehet a sütőbe, kb 20 percre.
Én hígabbra főzött vaníliapudinggal tálalom.
A babkonzervet lecsepegtetjük, és alaposan átöblítjük. Ez főként akkor fontos, ha a konzerv leve sós. Ezután simára turmixoljuk a 3 tojással, és átöntjük egy keverő tálba. Hozzák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk. A cukrot a liszttel elkeverjük és hozzá adjuk az olvasztott vajat. Jól gyúrható tésztát kapunk. Nejlon zacskóba hűtőbe tesszük 1 órára. A túrót a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű