Bármilyen gyümölcs
cukor
egy citrusmixet csináltam próbaüzemnek. Kb 1 kg citromnak lereszeltem a héját, cukroztam, üvegbe tettem, ez megy a hűtőbe, később sütikbe. ("Nincs pazarlás! Nincs! Nincs!" - :D Indul a bakterház) A maradék héjától és fehér résztől megszabadítottam a citromokat, és kb. 1 kg-nyi mandarint is. Cikkekre választottam, felkockáztam, és az egészet egy magas falú tepsiben elterítettem. fél kg cukrot rászórtam, ezután még meglocsoltam 4-5 (na, jó, 6! :) ) evőkanál mézzel is. Be a sütőbe, 170 fokon fél óra alatt kész. Még forrón sterilizált üvegbe tölteni, pár percre fejre állítani, száraz dunszt, és mehet a kamrapolcra!
Felbontáskor ízlés szerint 1-2 evőkanállal teszünk a bögrébe, felengedjük forró vízzel. Jóízűen megisszuk a finom, tartósítószermentes teánkat, majd ráadásként kikanalazzuk az aljáról a "kincseket"!
(Ehhez a citrusoshoz jóval több cukor kellett volna!)
A lereszelt gyömbért locsoljuk meg a citrom levével, majd mehet hozzá a vékonyan lehántott héja is. Mindezt beletenni egy 2 literes műanyag palackba, majd hozzá kell adni a lapos e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA banánt, a narancslevet, a joghurtot és a mézet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és felöntjük az ásványvízzel.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű