A fahéjas csiga tésztájához:
600 g liszt (fele réterliszt)
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag (50 g) friss élesztő
2 dl tej
2 tojás
A fahéjas töltelékhez:
150 g vaj
200 g (barna) cukor
2 tk. (10 g) őrölt fahéj
kókusz töltelékkel még jobb:
Hab: 3 tojás fehérjét
30 dkg porcukorral felverjük.
Belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.
A cukormázhoz:
200 g porcukor
3-4 evőkanál tej
Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.
Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb. 4 perc.
Takard le és tedd félre 30 percet pihenni.
A dán fahéjas csiga tölteléke az ún. remonce, ami lényegében puha vaj és cukor keveréke, ebben az esetben fajéjjal ízesítve. Ehhez keverd ki a 150 g puha vajat, add hozzá a 200 g barna cukrot (kristálycukor is jó, ha nincs barna), a 2 tk. fahéjt, és keverd el.
Egy hagyományos tepsibe tegyél sütőpapírt.
Fél óra után lisztezett felületen lapogasd ki, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztát kb. 60*60 cm-es négyzet alakúra.
Kend meg a fahéjas remonce-szal, lehetőleg a teljes tésztát fedje le.
Tekerd fel a tésztát.
tekercset vágd 20 részbe egy nagy tepsihez
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/dan-fahejas-csiga
1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű