menu

Családireceptkönyv.hu

Dán fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A fahéjas csiga tésztájához:
600 g liszt (fele réterliszt)
200 g vaj
50 g cukor
1 csomag (50 g) friss élesztő
2 dl tej
2 tojás

A fahéjas töltelékhez:
150 g vaj
200 g (barna) cukor
2 tk. (10 g) őrölt fahéj

kókusz töltelékkel még jobb:
Hab: 3 tojás fehérjét
30 dkg porcukorral felverjük.
Belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.

A cukormázhoz:
200 g porcukor
3-4 evőkanál tej

Elkészítés:


Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni.
Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb. 4 perc.
Takard le és tedd félre 30 percet pihenni.

A dán fahéjas csiga tölteléke az ún. remonce, ami lényegében puha vaj és cukor keveréke, ebben az esetben fajéjjal ízesítve. Ehhez keverd ki a 150 g puha vajat, add hozzá a 200 g barna cukrot (kristálycukor is jó, ha nincs barna), a 2 tk. fahéjt, és keverd el.
Egy hagyományos tepsibe tegyél sütőpapírt.
Fél óra után lisztezett felületen lapogasd ki, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztát kb. 60*60 cm-es négyzet alakúra.
Kend meg a fahéjas remonce-szal, lehetőleg a teljes tésztát fedje le.
Tekerd fel a tésztát.
tekercset vágd 20 részbe egy nagy tepsihez

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/dan-fahejas-csiga

Dán fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Vlkolínsky meteník
Vlkolínsky meteník

Kapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
bejgli
bejgli

Elkészítés: 1. Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kalács
Túrós kalács

A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk