menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl tej
12 dkg vaj
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 kg liszt
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál só

A töltelékhez:

75 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
1 ek. búzadara
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A kalács lekenéséhez:
1 db felvert tojás

Elkészítés:


A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját, és belekeverjük az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, bele reszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót illetve a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük,jó krémesre.
A tésztát két cipóra osztjuk,téglalap alakúra nyújtjuk.
A tészta közepére halmozzuk egy sávban a fele tölteléket.
A tészta mindkét hosszanti felét bevagdossuk,úgy két cm-nyi távolságra és a felső feléről indulva egy csíkot ráhajtunk,majd az alsó feléről is egy csíkot,majd váltakozva,míg el nem fogy,betakarjuk a tölteléket,kalácsunkat.
A másiknál is így járunk el.
sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Még fél órát hagyjuk pihenni,kelni.
Felvet tojással lekenjük mind két rudat és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Túrós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

0,5 dl langyos víz, kis cukor, 2,5 dkg élesztőt felfuttatni. Egy nagy tálban 0,5 kg liszt (Nagyi titka kelt süteményekhez lisztet használtam) 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagyományos húsvéti kalács (Gábor a pék)
Hagyományos húsvéti kalács (Gábor a pék)

1. Tészta dagasztása szobahőmérsékletű alapanyagokból a vaj/margarin utólagos hozzáadásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása: 14 x 125g, majd az elosztott tészták gömböl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar karácsonyfa kalács 1.
karácsonyfa kalács 1.

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
škvarkové pagačiky
škvarkové pagačiky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk