5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!
https://www.topreceptek.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-sajtos-feltettel-sult-burgonyaszeletek-r400
Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 15 perc, sütés: 20 perc Elkészítés: A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikára. Rakd fel annyi vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk. 2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra). 3. Megkenjük fűszeres vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk majd négy vagy hat darabra vágjuk, nagyságtól függően. Közben bekapcsoljuk a sütőt. Egy fazékba rakunk annyi vizet, hogy épp ellepje a krumplit és félpuhár...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű