Tészta:
500 g liszt
300 g víz
2 tk só
3 ek olaj (ha lehet olíva olaj)
1 tk cukor (púpozott)
25 g élesztő
Töltelék:
2 fej közepes ,vagy kisebb vöröshagyma
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
kevés olaj
500 g apróra vágott csirkemell
só,bors
3 ek tejföl
Tetejére:
2 ek olíva olaj
THERMOMIX-ben készítve:
-Tegyük a keverőedénybe a hagymákat és aprítsük 3mperc/ 5-ös fokozaton.
- Adjunk hozzá 2 ek olajat és dinszteljük 3p/Varoma/1-es fokozaton.
Tegyük át egy serpenyőbe,adjuk hozzá az apróra vágott csirkehúst és saját levében ,sózva borsozva pároljuk puhára,majd a végén enyhén pirítsuk.
-Közben a tisztára mosott keverőedénybe tegyük a vizet a cukrot és az élesztőt, kelesszük 3 perc/37 fok/2-es fokozaton.
- Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd dagasszuk 2 perc/zárt üst/ dagasztó fokozaton. Az első percben a tető nyílásán keresztül adagoljuk hozzá a 3 ek olajat.
Pihentessük 20 percig. Ezalatt a hús elkészült. Keverjük el 3 ek tejföllel,ha kell még ízesítsük. Ez lesz a töltelékünk.
A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk,és 8 részre osztjuk.
A kis cipókat kör alakúra nyújtjuk (2-3 mm) két evőkanál tölteléket a közepére teszünk,félbe hajtjuk, a szélét lenyomkodjuk,majd felhajtjuk és újra lenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Majd megkenjük mindegyik tetejét olíva olajjal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt elkészül.
Tálalásnál a tetejére is tehetünk tejfölt, fogyaszthatjuk friss salátával!
Az első próba után eldönthetjük,hogy kisebbet vagy nagyobbat szeretnénk. A töltelék gyakorlatilag bármi lehet, a "táskákat" tetszés szerint tölthetjük meg .
Lisztet kupacba öntjük, a közepébe egy mélyedést készítünk, és a fele vizet beleöntjük. A közepe felöl, egy fakanállal belekeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA virslit szeleteld fel. A sajtot reszeld le. Nyújtsd ki a rétestésztát, vagy terítsd ki, ha lapokat vásároltál. A reszelt sajtot és a virsliszeleteket szórd a réteslapra és teke...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat. Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű