menu

Családireceptkönyv.hu

Mindenre jó POOH tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet

Elkészítés:


A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “Pooh” tésztából szinte akármit elkészíthetsz, lehet belőle pizza, töltött palacsinta, briós. A tésztába tehetsz vaníliát, kicsivel több cukrot, tetszés szerint variálhatod attól függően, hogy sós, vagy édes tésztát akarsz. Ha olaj helyett olvasztott vajjal készíted, még lágyabb állagú lesz.

A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
   Lapótya – almával töltött fánk
Lapótya – almával töltött fánk

Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a puha vajat, az étolajat, a megmarad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fátyolka
Fátyolka

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és keverjük össze, majd öntsük bele a keverőtálba. Az élesztőt futtassuk fe...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük. Nálam nem kellett az összes tej,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Ostoros kalács
Ostoros kalács

Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk