Tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
5 dkg élesztő
3-4 dl tej
2 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
pici só
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 tojás fehérje
Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral és a kakaóval gépi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megkenjük a kakaós krémmel és feltekerjük. 3-3-at összefonunk. 37x25 cm-es zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. kb. negyed órát még hagyjuk kelni, majd megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig, majd takarékon, még kb. 25 percig sütjük.
Sütés közben még egyszer átkenhetjük tojással.
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. A tojásokat villával felvertem. A száraz hozzávalókhoz tettem a tojást, narancs levet, kókusztejet, kókuszzsírt, valamint a pépesítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját. 2. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://cookpad.com/hu/receptek/1925780-hokkaido-kalacs
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű