25 dkg reszelt trappistasajt
10 dkg reszelt edámi
2 egész tojás
3-4 kanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
Ezután vizes kézzel dióméretű gombóckákat gyúrunk és bő olajban kisütjük.
Fontos, hogy olyan bő legyen az olaj, hogy a gombócok elmerüljenek benne.
Csinálhatunk lapított formát is, ha takarékoskodni szeretnénk az olajjal.
A tejet feltesszük forrni .Közben többször megkeverjük. Akkor jó a tej hőfoka, ha már " habos " a teteje,és KEZDŐDIK a forrás.Ekkor beleöntjük az ecetet, elkeverjük, és el is zárj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tegyük bele egy turmixgépbe, majd pépesítsük össze az egészet. A masszát vigyük fel a problémás területre, hagyjuk rajta 15 percig. Ezután langyos vízzel mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze keverni és keleszteni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítmény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű