Sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz
Ebből galuskaszerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
Másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz
…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó, ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig lisztfüggő.
Kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt. 250 fokra tettem... megformázom a veknit… én úgy szoktam, hogy kilapogatom... jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom… aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem, kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe… jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is... mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat, leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
A jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele.
A tortilla hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, letakarva 30 percet pihentetjük. Közben a tonhalról leöntjük az olajat, a húst tálba tesszük. Villával összetörjük, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A tojásokat egy lábasban megfőzzük. Forrástól számítva 10 perc alatt kemények lesznek. Hideg víz alá tesszük, és ha kihűlt héját eltávolítjuk. Tojáskrém receptTojáskrém receptToj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit tedd fel sós vízben főni. Közben a hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra. Keverd össze az előbbieket a sajtkrémmel és a kukoricával, majd ízesítsd sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű