5 l-es dunsztos üveg
12 dl víz
8 dl 10%-os ecet
20 dkg cukor
10 dkg só
1 kk. tartósítószer
1 kk. szódabikarbóna
1 csomag kapor
4-5 babérlevél
1 ek egész bors
1 db torma
1 szőlőlevél
Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.
Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. 2. Az uborkákat jól megmossuk, a külső szúrós szőröket kézzel vagy körömkefével ledörzsöljük. Két végét levágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át. Vágjuk le az uborkák végeit. Az majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be. Az üveg aljába tegyük bele a kapor...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű