menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (4 személyre)
◾1 kg sárgabarack
◾100 g barna cukor
◾1 ek fahéj
◾1 kg burgonya
◾300 g liszt
◾1 tojás
◾1 ek vaj + a zsemlemorzsához 1 ek vaj
◾só
◾5 ek zsemlemorzsa
◾fahéjas porcukor a szóráshoz
◾tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:


A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a barackokat, és 140 fokos sütőben, légkeveréssel 25 percig karamellizáljuk őket. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A zsemlemorzsát olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd ezt is félretesszük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, és még melegen áttörjük egy krumplinyomó segítségével. Egy tálcán szétterítjük, így gyorsabban hűl. A hideg krumplipüréhez hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és 1 evőkanál vajat. Ha a tészta túl ragacsos, keverünk még hozzá annyi lisztet, amennyitől könnyen formázható lesz. Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk.
A tésztából kis négyzeteket vágunk, ezek közepére helyezünk 1-1 barackot, és a tészta négy sarkát összecsippentve gombócokat formázunk. Gyöngyöző sós vízbe helyezzük a gombócokat, egy szűrőkanál segítségével. Miután feljöttek a víz felszínére még 1 percig főzzük a gombócokat, majd megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral, és tejföllel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lángos
Lángos

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Gyors lángos
anya--Gyors lángos

1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk. 3.) Kicsit kelesztjük. Már süth...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi hamburgerzsömle (hozzávalók: 8-10 db-hoz):
Házi hamburgerzsömle (hozzávalók: 8-10 db-hoz):

1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Kelkáposztás palacsinta
Kelkáposztás palacsinta

A kelleveleket sós, borsos, fokhagymás vízben puhára főzzük, finoman összetörjük, majd 25 d lisztből, 1 tojásból, sóból készült sűrű palacsintatésztába forgatjuk, ízesítjük sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk