20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg graham liszt
½ kk só
5 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 ½ dl sűrű tejföl
Ízesítésre: 1 tk őrölt fahèj, vagy gyömbér, vagy rozmaring.
A kétfajta lisztet, ízesítő fűszert és a porcukrot összekevertem, sóztam majd belemorzsoltam a vajat. Utána a tejföllel egy rugalmas tésztává gyúrtam az egészet. Folpackban csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem. A hűtés után kinyújtottam és derelyevágóval felvagdostam, villával megszúrkáltam és sütőpapírra helyeztem. 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütöttem.
A mogyorót száraz serpenyőben, folyamatosan rázogatva pár perc alatt megpirítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd konyharuhára öntve és azt ráhajtva összedörzsöljük, és a lehető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...
Elkészítési idő: 15 PERC Nehézség: KönnyűTehát a lisztet a zsiradékkal osszemorzsoljuk, majd mehet bele az osszes tobbi hozzávaló és szép sima tésztát gyúrunk belole, vajazott formába nyomkodjuk a teszta felet, majd betes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű