menu

Családireceptkönyv.hu

Vinaigrette mártás


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 ek. olívaolaj
5 ek. fehérborecet, vagy almaecet
1/2 - 1 tk. mustár
1 tk. finomra aprított hagyma, újhagyma vagy mogyoróhagyma
Só, bors

Elkészítés:


Tedd a hozzávalókat egy mély műanyag edénybe. Botmixerrel keverd pár másodpercig. Kész is!

Befőttes üvegben is készítheted. Ekkor a hozzávalók behelyezése után jól zárd le az üveget, majd rázd erősen 10-20 másodpercig, amíg az ecet és az olaj teljesen összekeveredik.

Hagyományos módon tálban, habverővel verve is készítheted.
Ebben az esetben csak az ecetet, sót, borsot és mustárt tedd a tálba.
Kisebb adagokban add az ecethez az olajat, miközben folyamatosan kevergeted. A kész mártáshoz add hozzá a hagymát.

Tálald azonnal bármilyen zöld salátára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ami megmarad, egy zárható edényben hűtőszekrényben sokáig eláll.

Vinaigrette mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Barnamártás
Barnamártás

4 evőkanál olajon 3 csapott evőkanál kristálycukrot pár perc alatt rozsdabarnára pirítunk, de vigyázzunk, nehogy megégjen. 2 sárgarépát és 2 gyökeret, meg egy kis darab zellert m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Narancsszósz
Narancsszósz

A narancslét a cukorral elkeverjük, felforraljuk, beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A keményítőt nagyon kevés hidegvízben feloldjuk, a cukros narancsléhez adjuk, és besűrítjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Vinaigrette (a francia öntet)
Vinaigrette (a francia öntet)

1. Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat. 2. Gyakran...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gyros fűszerkeverék
Gyros fűszerkeverék

Egy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom. Mivel száraz fűszerkeverék, jól zárható edényben napokig-hetekig is e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk