4 tk oregánó
3 tk fokhagyma granulátum (mivel száraz páchoz készül, ne használjunk friss fokhagymát)
2 tk édes nemes paprika
1 tk só
1 tk bors
1 tk chili pehely (opcionális)
Egy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom.
Mivel száraz fűszerkeverék, jól zárható edényben napokig-hetekig is eláll.
A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég. Ezután a húst elkezdem pirítani, maj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHa megvagyunk a pucolásokkal, csak egybe kell hajítani. Ezt mind egy nagy fazékba tesszük és összefőzzük. Amikor már az alma is majd szétesik, akkor kivesszük a fahéjakat és a teat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát és a szilvát apróra vágom, kevés olajon előbb megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a fűszereket a cukor kivételével, utána jöhet a szilva é a cukor, kicsit karamellizálom,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBalzsamecetet a cukorral felforrósítom, bele a kis szeletekre vágott hagyma. Fél-1 óra (nekem fél óra volt) és végül bele a fűszerek. Plusz 10 perc és kész. Közben ha elfőli az ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű