menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók 3 főre

50 dkg csirkemellfilé tenyérnyi darabokra vágva

frissen őrölt bors
kb. 10 dkg liszt
2 kk pirospaprika
2 ek napraforgó olaj a sütéshez

A mártáshoz:

fél l tej
2 ek vaj
2 ek liszt

frissen őrölt bors
1 csokor bazsalikom apróra vágva
10 dkg bacon vagy főtt, füstölt tarja nagyon vékonyra szeletelve
10 dkg (füstölt) sajt, lereszelve
kevés vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés:


A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Ropogós, pezsgős libacombok egyszerűen
Ropogós, pezsgős libacombok egyszerűen

Kicsontozunk egy libacombot. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rászórunk kakukkfüvet és három gerezd fokhagymát. Sütőlapra helyezzük és megsütjük. Nehezéket rakunk rá, hogy lenyomja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős-savanyú leves
Csípős-savanyú leves

• A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levele...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sonka- Valitól
Csirkemell sonka- Valitól

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk