hozzávalók 3 főre
50 dkg csirkemellfilé tenyérnyi darabokra vágva
só
frissen őrölt bors
kb. 10 dkg liszt
2 kk pirospaprika
2 ek napraforgó olaj a sütéshez
A mártáshoz:
fél l tej
2 ek vaj
2 ek liszt
só
frissen őrölt bors
1 csokor bazsalikom apróra vágva
10 dkg bacon vagy főtt, füstölt tarja nagyon vékonyra szeletelve
10 dkg (füstölt) sajt, lereszelve
kevés vaj az edény kikenéséhez
A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
Kicsontozunk egy libacombot. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rászórunk kakukkfüvet és három gerezd fokhagymát. Sütőlapra helyezzük és megsütjük. Nehezéket rakunk rá, hogy lenyomja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levele...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: NehézA combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű