0,5 kg liszt
1 csomag margarin
1 pohár tejfől
3 tojás sárgája
2 dkg szalagória
1 púpos kávéskanál só
A szalagóriát beletesszük a tejfölbe és jól elkeverjük.A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk aztán a közepébe mélyedést csinálunk és beletesszüka többi hözzávalót és jól összegyúrjuk.Fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk,kiszaggatjuk.Tetejétmegkenjük a fehérjével,reszelt sajttal,vagy köménymaggal meghintjük.és 180 fokos sütőben kisütjük.Hamar kész van!!
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom. A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom. Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg sajton kívül egy kevés mák és szezámmag a szóráshoz, egy felvert egész tojás a kenéshez. A tésztát előző nap célszerű összekészíteni, de legalább 3 órával sütés előtt....
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű