menu

Családireceptkönyv.hu

BIRSALMABEFŐTT


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Alapadag: tetszés szerint

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk,
magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk.
Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük
a mennyiségét. Minden liter vízhez 30 dkg cukrot és egy citrom levét
adjuk hozzá, majd főzzünk szirupot. (A citromlét citromsavval is helyettesíthetjük.).
A forró szirupba egyenként belerakjuk az üvegek tartalmát (egyszerre csak egy üveg),
pár percig (2-3) főzzük, majd visszarakjuk az előmelegített üvegekbe.(Kissé össze fog esni!)
A forró szirupot az üvegekbe öntjük, azokat a szokott módon lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Meggybefőtt
Meggybefőtt

A meggyet kimagozom. Összekeverem a cukorral. 1-2 napig állni hagyom, közben kevergetem. Nem szeretem, ha túl édes, ezért a mennyiség a meggy savanyúságától függ. A meggyeket szét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár, melyet tilos megkavarni
Szilvalekvár, melyet tilos megkavarni

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a fél dl ecetet. 24 órán át letakarva tartjuk, majd felteszük főni. A forrástól számítva kb. 5...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszörp
Meggyszörp

A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Közepes
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk