menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyszörp


Írta:

Elk. idő: 24
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5kg kimagozott meggy,
2-2,5kg cukor,
tartósító
Mivel én szeretem ha jó sürü és éses ahány kiló a kimagozott meggy annyi kiló cukrot is használtam...tartósitót csak nagyon picit

Elkészítés:


A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük
. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük.
Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 40dkg cukrot számítunk. A legfinomabb meggyszörp a cigánymeggyből készül.

Meggyszörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
BIRSALMABEFŐTT
BIRSALMABEFŐTT

Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Babgulyás
Babgulyás

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Ecetes szilva Ibitől*
Ecetes szilva Ibitől*

Hozzávalókból szírupot főzünk, benne a szilvát, üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Piros bogyós gyümölcsszósz
Piros bogyós gyümölcsszósz

A Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk