5kg kimagozott meggy,
2-2,5kg cukor,
tartósító
Mivel én szeretem ha jó sürü és éses ahány kiló a kimagozott meggy annyi kiló cukrot is használtam...tartósitót csak nagyon picit
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük
. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük.
Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 40dkg cukrot számítunk. A legfinomabb meggyszörp a cigánymeggyből készül.
Az almákat meghámozzuk, szeletekre (4-6) vágjuk, magházát és a hibás részeket kivágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üvegeket vízzel feltöltjük, majd a vizet leöntjük és megmérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból szírupot főzünk, benne a szilvát, üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz