Torta
120 gr cukor
4 db tojás
80 gr gyümölcs/megy/
35 gr gríz
70 gr darált mogyoró
1 sütőpor
A cukrot, a tojássárgáját kikeverjük fehéredésig, a fehérjét habbá amibe a grízzel elkevert megy szemeket rakjuk, majd a darált mogyorót végül a tojássárgáját.
Kivajazott lisztezett kisebb tortaformába öntjük 160 fokon lassú tűzön sütjük tűpróbáig.
A tojásfehérjét jó alaposan felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a fél vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgájákat keverjük ki a 2 dkg cukorral, és adjuk hozzá a narancs levét és héját. A fehérjét verjük habbá a 10 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbár verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olajat, a vizet, majd a lisztet és a kakaóport is. Az elkészült felvert masszát sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20 centis tortaformát. A mandulát szórjuk szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd toljuk a sütőbe 10-12 percre, míg illatoz...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: Könnyű