menu

Családireceptkönyv.hu

Szamos Feketeerdő torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához: 7 tojásfehérje, 5 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 ek olaj, 1,5 ek víz, 12 dkg liszt, 2 dkg kakaópor

Csokikrém: 9 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé, 6 dkg porcukor, 3 dl tejszín

Tejszínkrém: 3 dl tejszín, 3 ek cseresznyepálinka, 3 ek víz, 3 dkg porcukor, 1 dkg zselatin

Meggyzselé: 7 dkg meggy, 3 dkg meggylé, 0,2 dkg pektin, 3 dkg cukor

Díszítéshez: tejszín, 16 szem meggy, csokoládéforgács

Elkészítés:


A piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbár verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olajat, a vizet, majd a lisztet és a kakaóport is. Az elkészült felvert masszát sütőpapírral kibélelt tortakarikában megsütjük. Amikor kihűlt a tészta 3 egyenlő részre vágjuk.
A csokikrémhez a tejszínt a cukorral habbá verjük, majd bele keverjük a gőz fölött felolvasztott csokit.
A meggyzseléhez a pektint összekeverjük a cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a meggyléhez és a meggyet is, majd együtt felmelegítjük.
A tejszínkrémhez a vízben a zselatint feloldjuk, hagyjuk, hogy megduzzadjon, majd a tejszínt a porcukorral habbá verjük, a zselatinhoz öntjük a cseresznyepálinkát és hozzáforgatjuk a tejszínhabhoz.
A krémeket habzsákokba töltjük, ezúttal nem szükséges díszítőcső a végére. Az alsó piskótalapot a tortakarika aljába helyezzük, ezt követően körben egy-egy csík krémet töltünk. A csokoládékrémmel kezdjük, ezután a tejszínhab, majd a meggyzselé következik, ezt ismételjük a torta belseje felé haladva. A középső réteg piskótával zárjuk, ismételjük az előbbi folyamatot, csak most a tejszínhabbal kezdjük. A harmadik piskótakorong felhelyezése után pár órára hűtőbe tesszük dermedni. A hűtőből kivéve a formát leválasztjuk a tortáról, a maradék csokoládé- és tejszínkrémet összekeverjük, majd a torta tetejére és oldalára kenjük, csoki reszelékkel panírozzuk az oldalát, tetejére csoki forgácsokat teszünk és tejszínhabrózsákat formázunk, majd mindegyikre egy meggyszemet teszünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Feketeerdő torta
Feketeerdő torta

A tojások fehérjét a cukor 2/3-val felverjük, a tojások sárgáját pedig a cukor 1/3-val. Kézi habverővel összedolgozzuk a tojáshabokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport....

Elkészítési idő: 145perc
Nehézség: Könnyű
share
Epertorta
Epertorta

1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Meggyes csokitorta
Meggyes csokitorta

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés). A tojásokat a nyírfacukorral nagyon habosra keverjük, gépi habverővel úgy öt percig. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Red velvet torta
Red velvet torta

A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk