8 nagy gerezd fokhagyma
2 burgonya
2 teáskanálnyi vaj
0,5 dl tejföl
só, bors
friss rozmaring
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűszerezzük, majd újra összekeverjük és friss rozmaringgal ízesítjük. Húsok mellé kínáljuk!
Sóskakrémet felolvasztjuk. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverőve...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát megpucoljuk, csutkáját kivágjuk, és felszeleteljük. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. Beletesszük a cukrot, fűszereket, és puhára főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű