menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymaszósz sültek mellé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 nagy gerezd fokhagyma
2 burgonya
2 teáskanálnyi vaj
0,5 dl tejföl
só, bors
friss rozmaring

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűszerezzük, majd újra összekeverjük és friss rozmaringgal ízesítjük. Húsok mellé kínáljuk!

Fokhagymaszósz sültek mellé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes sóskakrém
Tejszínes sóskakrém

Sóskakrémet felolvasztjuk. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverőve...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-gombás szósz
Tejszínes-gombás szósz

A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almaszósz
Almaszósz

Az almát megpucoljuk, csutkáját kivágjuk, és felszeleteljük. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. Beletesszük a cukrot, fűszereket, és puhára főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai szósz
Bolognai szósz

A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk