50 dkg darált marha- és sertéshús vegyesen
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
só
őrölt bors
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
25 dkg tészta
a tálaláshoz:
reszelt parmezán
aprított petrezselyemzöld
A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, lereszelt sárgarépát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal. Oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, és fedő alatt kb. 1 órát kis lángon főzzük. Közben felforralunk 2,5 l vizet, sózzuk, beleszórjuk a tésztát, újra felforraljuk az egészet, lefedjük, elzárjuk alatta a gázt, és kb. 10 percig így hagyjuk.
A szószhoz keverjük az aprított fokhagymát. Megszórjuk sajttal és petrezselyemzölddel.
Spagettit vagy metélt tésztát tálalunk hozzá
Vajon megdinsztelem a hagymát, foghagymát, majd hozzáadom a gombát, ha szükséges hozzá adok még egy kis vajat, nem sózom még meg, nehogy elfőjje a levét, és túl összefonnyadjon, bo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük. Befőttes üvegbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2 A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverge...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű4 narancsot megpucolunk, a fehér részt nagyjából leszedjük, majd rozmaringgal és 2 dl 100%-os narancslével összeturmixoljuk (darabosra). Közben odateszünk olvadni egy kis vajat kók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű