menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos-csirkés bulgur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g csirkemell (filé)
1 szelet paprika - kalifornai, narancssárga
1 szelet paprika (kaliforniai, zöld)
1 szelet paprika - kaliforniai, piros
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 csapott teáskanál só
2 csipet bors - fekete (tört)
0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
2 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
2 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
100 g bulgur (szárazon)

Elkészítés:


Az olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet, és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet, és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük.
Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet.
És már tálalhatjuk is a paradicsomos-csirkés bulgurt. :)

Paradicsomos-csirkés bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizseshús
Rizseshús

A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecs...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Feketeerdei töltött sonkatekercs salátával
Feketeerdei töltött sonkatekercs salátával

18 szelet nagyon vékonyra szeletel nyers feketeerdei sonkával kibéleltem egy hőálló edényt, úgy hogy a sonka végei túlnyúljanak az edény falán. Én úgy oldottam meg, hogy az edény a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Bazsalikomos rakott szarvacska
Bazsalikomos rakott szarvacska

tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a tésztával. Sóval, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű káposztás rizseshusi
Egyszerű káposztás rizseshusi

Hagymát kis olajon megdinsztelni. Mehet rá a husi fehéredésig, fűszerezés. Rizs + víz + vékonyra szeletelt káposzta + babérlevél, lefedni. Ha kész, tejföllel, friss fehér keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk