25 dkg margarin
10 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
25 dkg töltelék, amely tetszőleges arányban lehet darabolt aszalt sárgabarack, mazsola, csokidarabok, darabolt dió – a lényeg, hogy összesen 25 dkg legyen
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és jól összedolgozzuk a margarinos liszttel és a citromlével, végül belekeverjük a tölteléket. Sütőpapírral bélelt 30 cm-es formába töltjük és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
A joghurtot az olajjal elkeverjük, majd alacsony lángon langyosra melegítjük. Beledolgozzuk a sóval, cukorral és élesztővel elkevert lisztet. Csomómentes tésztát készítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elesztot megfuttatjuk a langyos cukrozot tejbe majd beleontjuk a mar elokeszitett lisztbe es annyi tejjel bedagasztjuk hogy konnyu tesztat kapjunk.Dagasztaskor bele rakjuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. Tojást villával felvertem, hozzáöntöttem. Beletettem a többi alapanyagot az almaecet kivételével. Összegyúrtam. Pihentettem a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFuttassuk fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez pedig adjuk hozzá a tojássárgát, a porcukrot, az OLVASZTATLAN margarint, egy kevés sót, esetleg 1 ek. rumot, és végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű