menu

Családireceptkönyv.hu

Püspökkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg margarin
10 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
25 dkg töltelék, amely tetszőleges arányban lehet darabolt aszalt sárgabarack, mazsola, csokidarabok, darabolt dió – a lényeg, hogy összesen 25 dkg legyen

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és jól összedolgozzuk a margarinos liszttel és a citromlével, végül belekeverjük a tölteléket. Sütőpapírral bélelt 30 cm-es formába töltjük és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokimázzal bevonjuk.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Univerzális kelt tészta
Univerzális kelt tészta

A joghurtot az olajjal elkeverjük, majd alacsony lángon langyosra melegítjük. Beledolgozzuk a sóval, cukorral és élesztővel elkevert lisztet. Csomómentes tésztát készítünk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maria
Foszlos kalacs
Foszlos kalacs

Az elesztot megfuttatjuk a langyos cukrozot tejbe majd beleontjuk a mar elokeszitett lisztbe es annyi tejjel bedagasztjuk hogy konnyu tesztat kapjunk.Dagasztaskor bele rakjuk a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós briós
Almás-diós briós

A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. Tojást villával felvertem, hozzáöntöttem. Beletettem a többi alapanyagot az almaecet kivételével. Összegyúrtam. Pihentettem a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
farsangi fánk
farsangi fánk

Futtassuk fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez pedig adjuk hozzá a tojássárgát, a porcukrot, az OLVASZTATLAN margarint, egy kevés sót, esetleg 1 ek. rumot, és végü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk