50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Elkészítése: A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paszternákot és az édesburgonyát megtisztítottam, felkarikáztam. Kevés vízben megpároltam, majd a vizet leöntöttem róla, és alaposan lecsepegtettem. Sóztam, borsoztam, kevés oreg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA SZALONNÁT APRÓ KOCKÁRA VÁGAOM. a HAGYMÁT MEGPUCOLOM ÉS APRÓRA ÖSSZEVÁGOM. EGY FAZÉKBA BELETESZEM AZ APRÓ KOCKÁRA VÁGOTT SZALONNÁT ÉS A HAGYMÁT, RÁÖNTÖÖM AZ OLAJAT (SZÜKSÉG SZER...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverem. Formázható legyen kissé. Közben felrakom melegedni a húslevest. Ha felforrt a húsleves, ebbe szaggatjuk 1 kávéskanál segítségével a gombóc any...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű