4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
– Sajt ízlés szerint (Trappista)
– 1 felvert tojás
– 1/3 csésze liszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1/8 teáskanál bors
– 1 teáskanál vaj
– olaj a sütéshez
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk. ?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát. ?Forga...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat felütjük és egy villával alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Beletesszük a lisztet és egy csipetnyi sót, majd kézi vagy gépi habverővel alaposan kid...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA bulgurt megmosni, lecsepegtetni, kis zsiradékon megfuttatni, bele a bulgurt és 4 dl forró vízzel rotyogtatni takarékon. 10-15 perc amíg felszívja.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű