50 dkg csirkemell filé
1 közepes db mangó
3 db tojássárgája
1 dl pezsgő (száraz, jó minőségű)
1 ek kókuszzsír
2 kávéskanál só
1 ek mangó chutney
A csirkemellfilét lapjával kettévágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
Kevés kókuszzsírt felolvasztunk egy serpenyőben, ezen elkezdjük sütni a csirkemellet.
Gőzfürdő fölé helyezünk egy kisebb tálat vagy lábost, ebbe beletesszük a tojássárgáját és egy evőkanál mangó chutney-t. Kézi vagy gépi habverővel elkezdjük keverni, közben hozzáadjuk a pezsgőt. Folyamatos keverés mellett felgőzöljük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben a tojás összecsomósodik. Ha elkészült, rögtön vegyük is le a gőzfürdőről.
Ha megsült a csirkemell, a visszamaradt kókuszzsírban enyhén megpirítjuk a felkockázott mangót.
Tányérra tesszük a húst, meglocsoljuk a mangós sabayon-nal, és megszórjuk a sült mangókockákkal.
A vöröshagymát felaprítjuk, vajban megfonnyasztjuk. A fedarabolt csirkét rátéve megborsozzuk, s a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamellekről töröld le az esetleges nedvességet. Ezután a bőrös részüket (csak a zsírréteget) irdald be. Egy felforrósított sütőedényben, 1 evőkanál kacsazsíron, nagyon mérsék...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű