0 dkg csirkemellfilé
4-5 fej fokhagyma
1 ek méz
1 ek citromlé
1 ek balzsamecet
1 citrom
só
bors
oregáno
olívaolaj
Reteksalátához:
4-5 fej retek
4-5 szál újhagyma
só
bors
1 tk balzsamecet
1 ek olívaolaj
2 csomag bulgur (2 x 125 g)
A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük.
A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a reteksalátát.
A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olívaolajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is és nagy lángon kissé megpirítjuk. Tálkába szedjük és félrerakjuk.
A csirkét kevés forró olajon megsütjük. Aki szereti még citromosabban, szeletelhet mellé citromot és azzal sütheti készre.
A bulgurt (2 db 125 g-os tasakos) a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
Nincs más dolgunk, mint ízlés szerint tálalni és jóízűen elfogyasztani.
Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Teps...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított, formázott csirkét kívül belül megsózzuk. Pecsenyesütőbe tesszük. A zsírt felhevítjük, a csirkére öntjük és a csirkét középforró sütőben, saját zsírjával öntözgetve...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzünk egyharmad csomag spagetti tésztát. Leszűrjük, majd félre tesszük. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és két evőkanál szójaszósszal és egy púpos kiskanál keményítőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű