a tésztához:
5 tojás
5 dkg darált dió
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
a krémhez:
20 dkg ToTu krém
20 dkg olvasztott kókuszolaj
10 dkg darált dió
4-5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált diót és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a diós tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük, rákenjük a krémet, amihez a ToTu krémet kikeverjük a folyékony, de nem meleg kókuszolajjal, végül a diót, a vaníliát és az édesítőanyagot is hozzáforgatjuk. Visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Szerintem másnapra lesz a legfinomabb, mert addigra a tészta átveszi a krém nedvességét.
A tésztához először a lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 3 cipót formázunk. Lisztezett felületen a cipókat egyesével kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűPiskótát sütni. Krém: tojás,cukor,kakaó,citromhéj gőz fölött sűrűre főzni. Hűteni, Cukor,vaj kikeverni. A két krémet összekeverni. Lehűteni. A piskótát megtölteni, a külsejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEin Backblech (40x30 cm) mit Backpapier belegen. Mehl und Speisestärke mischen. Eier trennen. Eiweiß und 1 Prise Salz am besten in der Küchenmaschine (oder mit den Quirlen des Han...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra; illetve kenjünk ki egy kisebb méretű tepsit margarinnal. A durvára tört csokoládét vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű