5 púpos ek. tápiókaliszt
2 púpos ek. mandulaliszt, vagy szezámliszt vagy lenmagliszt, de ezt helyettesíteni lehet tápiókaliszttel
fél-1 tk. fokhagymapor, én inkább zúzott fokhagymát javasolnék, a port akkor, ha bio
fél tk. só kevés bors
1/2 csésze víz (kb. 120 ml)
választott zöldfűszerek (nálam szárított oregánó és petrezselyem, 1-1 tk)
A hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd közepes lángon, serpenyőben kevés kókuszolajon elősütjük a korongokat, mindkét oldalukon kb. 1-1 percig, vigyázzunk, h. ne égjenek meg. A tészta sűrű lesz, de ha gyorsak vagyunk, valamennyire szét lehet teríteni, nekem 3 db, nagyjából 15 cm átmérőjű lepényem lett. A félkész korongokat 190-200 fokon 10 percig - vagy míg szép színt nem kapnak - pirítjuk a sütőben. Pár perc hűlés után fogyasztható is,
önmagában is nagyon finom, vagy tehetünk rá bármilyen feltétet/ krémet. Akár mini pizzaalapnak is megállja a helyét. :-) És nagyon gyorsan elkészül! Eredeti recept angol nyelven, kicsit változtattam rajta:http://www.healthstartsinthekitchen.com/2013/12/17/grain-freeflat-bread/ 17
A krumplit héjában főzd meg. Ha kihűlt, pucold meg, és nyomd át krumplinyomón. Sózd, add hozzá a tojás sárgáját és gyúrd össze annyi liszttel, amennyit felvesz. Egy lágy, ám mégsem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzöm. Ha megfőtt ,a vajjal együtt összetöröm. Langyosra hűtöm,hozzáadom a tojást ,a lisztet és összegyúrom. Akkor jó,ha nem ragad és szépen összeáll. Egy lágy tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, apróra felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük. Közben a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megfőzzük a rizstésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, folyó hideg víz alá tartjuk, majd lecsöpögtetjük. 2. A tésztát nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű