1 bögre (kb. 2,5 dl) barnarizs, (nem fő szanaszét, mint a fehér rokona!)
1 bögre éjszakára beáztatott csicseriborsó
1 jó nagy marék mazsola
1 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 30 dkg vékony csíkokra vágott káposzta
vagy például zöldborsó, esetleg előző este beáztatott lencse
Fűszerek: himalája só, bors, chili (elhagyható, ha nem szereted a csípőst), kurkuma, curry, római kömény, koriander por, friss gyömbér.
kókuszolaj
Öntetnek: natúr bio joghurt, fokhagymával kikeverve
Hagymát, fokhagymát szeletekre vágva, olajon (én libazsíron!) megfonnyasztjuk, az 1-2 cm-es csíkokra vágott káposztát is hozzárakjuk, és szintén megpirítjuk.
Megmosott barnarizst hozzákeverjük, felöntjük vízzel (vagy húslevessel, húslével ha a kevésbé vega változatot választjuk!)
Ha már kezd a rizs puhulni, mehet hozzá a csicseriborsó is, és az összes fűszer, meg a mazsola.
Negyedórát, húsz percet fedő alatt pároljuk, és kész is van. Ilyenkor ellenőrzöm, hogy elég fűszeres-e, és végezetül reszelek bele egy kis friss gyömbért, úgy kisujjnyit.
Legutoljára a káposzta helyett zöldborsót, idei répát és zöldséget is tettem bele, káposztát viszont nem. Melléje a fokhagymás-joghurtos mártás! Mennyei! Még a húsevő barátaim sem tudtak kifogást emelni ellene.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön megsütjük, majd rátesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát. Ha a paprika kicsit összeesik ezután tesszük rá a szeletekre vágott vör...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsír...
Elkészítési idő: 20-20 perc Nehézség: KönnyűHáromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőből 1 evőkanál liszttel, 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel kovászt kelesztünk: keverjük össze a hozzávalókat, takarjuk le és szobahőmérsékletlen hagyjuk állni kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű