230 ml tahini
230 ml tahinit keverjünk el 240 g nyírfacukorral és 1 narancs lereszelt héjával, majd adjuk hozzá 2 narancs levét. 350g zabliszthez adjunk, egy csipet sót, 3tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbónát, 3-4 ek kakaóport és 1/2 tk szegfűborsot. A lisztes keveréket dolgozzuk össze a tahinis szósszal, míg egy sűrű állagú masszát nem kapunk. Kikent, belisztezett sütőformában, 180 fokos sütőben 40-50 percig süssük.
I. Készítsük el a kekszes alapot (ugyanaz, mint bármely sajttortánál) : 1. A csatos tortaformát vastagon, több rétegben tekerjük be alufóliába alul és oldalt. Erre azért van szü...
Elkészítési idő: 3 óra + 1 éj Nehézség: NehézEgy kerek torta formába sütőpapírt teszek.A konzerves barackokat vékonyan felszeletelem. Kívülről haladva befelé rárakom a sütőpapírral kibélelt formába.Félre teszem.Egy tálban a v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu - korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká - vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes