menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csapott teáskanál só
- olaj a kisütéshez

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a legfinomabb valamilyen füstölt sajt, trappista sajttal kombinálva. Ez persze csak az én személyes véleményem :-) Adhatunk a tésztához apróra vágott sonkát vagy zöld fűszert, ha fel szeretnénk dobni.
Tartármártással, lilahagyma mártással pedig valami isteni.
Adalék:
A lilahagyma mártást igazán egyszerű elkészíteni: két deciliter tartárhoz, fél fej apróra vágott lilahagymát adunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a sajtgolyó nem szívja meg magát olajjal, a külseje ropogósra sül, rendkívül könnyen formázható, és még kiadós is!

Egyszerű sajtgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás gombóc
Almás gombóc

Az almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk. Az almát a cukorral, liszttel, tojással, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Kisebb méretű gombócokat alakítunk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabkorpás túrógombóc (diétás)
Zabkorpás túrógombóc (diétás)

A gombóc hozzávalóit: a túrót, a tojást, a teljes kiőrlésű grízt és a csipet sót összekeverjük és 30 percre a hűtőbe tesszük. Amíg a túrógombóc masszája a hűtőben pihen, egy edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 rizottó
rizottó

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat. A hagymát üvegesre pároljuk, majd mehet bele az apróra vágott angolzeller. Rászórjuk a rizottórizst, 1-2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Diétás pizza
Diétás pizza

1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk