Pizzaalap:
1 fej karfiol
10 dkg darált mandula
1 ek oregánó
1 ek szárított bazsalikom
2 tojás
Szósz:
paradicsomszósz vagy ketchup
Feltét:
10-15 szem miniparadicsom
20 dkg pizza mozzarella
friss bazsalikom
só és bors ízlés szerint
1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot.
2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit told 190 fokra előmelegített sütőbe, 15 percig hagyd bent.
3. A megereszkedett karfiolmorzsalékot borítsd egy tiszta konyharuhára, és csavarj ki belőle annyi levet, amennyit csak tudsz.
4. Az így kapott tömör pépet dolgozd össze az őrölt mandulával, a tojásokkal illetve a fűszerekkel.
5. Bélelj sütőpapírral egy tepsit, csorgass rá olíva olajat, majd egyenletesen oszlasd el rajta a pizza „tésztáját”.
6. A pizza alapot 240 fokon kb. 15 percig süsd a sütőben.
7. A félig kész alapot kend meg paradicsomszósszal, mehet rá a felkarikázott sajt és a miniparadicsom is. Szórj rá frissen őrölt borsot és sallangokra vágott friss bazsalikomlevelet.
8. Utolsó sütési fázis, tedd a pizzádat 8-10 percre 240 fokos sütőbe, és már kész is a legegészségesebb pizza a világon!
Egy nagyobb lábosban vizet forralok, kicsi sót teszek bele. Összegyúrom a túrót a tojással, liszttel, puha vajjal, cukorral, sóval. Kimagozom a barackot, a belsejükbe fahéjjal el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra 2. Tedd a tojást, a fűszereket egy nagy tálba és jól kever össze. Tedd bele a felcsíkozott cukkinit. 3. Tedd ezt az egyveleget egy sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes